Eet- en beleeftuin “Het Oranjetipje”

De tuin op het zuiden is aangelegd naar een ontwerp van tuinontwerpster Ineke Overwijk. Dit is vanaf 2011 in fase’ s uitgevoerd. Ons streven is biodiversiteit, dit komt tot uitdrukking in de vele soorten planten o.a.:

Aardbeien Akkers, Blauwe Bessen, Cranberry Corner, Eetbare BLoemen, Frambozen(F)eldje, Groendak, Geurende Kruiden, Lavendel Laantje, Oost-Indische kers Klimwand, Rabarber Ril, Rozen Ruigte, Sedum Stapelmuur, Tuinkas, Vlinderige Vuurplaats, Walnotenbomen, Wilde Weide ‘s, Winter en Zomergroente.

In december 2013 is er aan de oostzijde van de tuin een Rozenhaag aangeplant. Soorten rozen die fikse bottels geven, t.w. Thusnelda, zeer oude soort uit 1886;
White Hedge, Kiese, Georg Ruf, Pomifera Duplex, ook een oud soort uit 1770;
Villosa (pomifera) en Scabrosa.
De rozenblaadjes en bottels worden verwerkt tot heerlijke jam’s en kaas-toppings.
Zelfs de rozenbottelpitjes krijgen een culinaire bestemming.

Uiteraard gebruiken wij geen gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Wel wissel- en combinatieteelt en diverse insectengazen.
In de voortuin staat een majestueuze Lindeboom, samen met  heel veel eetbare wilde planten zoals, Daslook,Kleefkruid, Speenkruid en Schapenzuring.

De vele soorten bloemen, kruiden , groente en fruit worden verwerkt tot heerlijke verrassende gerechten, soms aangevuld met lokale producten voor onze Aanschuifdiners.
Gezellig, Informeel, Puur, Eerlijk, Ambachtelijk en Smaakvol. Vanaf 10 personen, op afspraak.
Meer informatie kunt U vinden op:  www.ProeflocatiedePol-Lepel.nl

Voor groepen zijn er ook arrangementen met lunch en/of High Cheese eventueel in samenwerking met andere bezoektuinen op afspraak het gehele jaar mogelijk.

Tijdens de Open Dagen is er naast de Rondleiding een kennismaking met de culinaire kant van Rozen. Gratis op vertoon van uw entreebewijs.

Naast de open dagen zijn wij het gehele jaar open van woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.
Rondleidingen op afspraak.

In de tuin is tevens gevestigd het bedrijf: Kaarsenrecycling Het Tweede Lichtje, waar o.a Buitenkaarsen en Tuinfakkels worden gemaakt.
www.kaarsenrecycling.nl

Adresgegevens
Eet- en Beleeftuin “Het Oranjetipje”
Proeflocatie de Pol-Lepel
De Pol 17, 8337 KS de Pol
0521- 589 470
www.ProeflocatiedePol-Lepel.nl
info@hetoranjetipje.nl